SeydiÅŸehir Belediyesi ÅŸehir merkezinde caddelerin kenarına geliÅŸi güzel araç parklarının önüne geçmek ve trafiÄŸin rahatlatılması amacıyla ücretli yol kenarı otopark uygulamasını hayata geçirdi.
İlk etapta Eski Jandarma kavÅŸağından baÅŸlayan, Atatürk Caddesi, Hürriyet Caddesi ve Eski Garaj KavÅŸağına kadar olan yol güzergahında uygulanacak olan ücretli otopark uygulaması 3 aylık deneme süresi sonunda vatandaÅŸlar ve esnaflardan gelen talepler doÄŸrultusunda devam edecek.
SeydiÅŸehir Belediyesi tarafından baÅŸlatılan uygulama sabah 09.00’da baÅŸlayıp akÅŸam 19.00’da sona erecek. Uygulamada otopark ücretleri ilk 15 dakika ücretsiz, 15 dak-1 saat arası 1 lira, 1-2 saat arası 2 lira, 2-3 saat arası 3 lira, 3-4 saat arası 4 lira, 4-5 saat arası 5 lira olarak belirlenirken, Pazar günlerinin uygulamaya dahil olmadığı belirtildi.
Son yıllarda artan trafik yoÄŸunluÄŸu nedeniyle SeydiÅŸehir'de yıllardır otopark sorununun yaÅŸandığını ifade eden Belediye BaÅŸkanı Mehmet Tutal, geliÅŸi güzel otopark sorununu çözmek ve ana arterler baÅŸta olmak üzere yol güzergâhlarında trafiÄŸi rahatlatmak için böyle bir uygulamayı hayata geçirdiklerini kaydetti.
BaÅŸlatılan uygulama noktasında bir deÄŸerlendirme yapan BaÅŸkan Tutal, “vatandaÅŸlarımız ve esnaflarımızdan gelen talepler doÄŸrultusunda bir anket düzenledik. Anketlerimizden çıkan sonuçlarla ücretli otopark uygulamasını hayata geçirdik. Uygulamamız belirlenen bölgede 3 aylık bir sürede devam edecek, uygulamadan vatandaÅŸlarımız ve esnaflarımızın memnun kalırsa devamı söz konusu olacak.
Uygulamadaki amacımız gelir elde etmek deÄŸil, mevcut olan yoÄŸunluÄŸu aza indirerek, trafik karmaÅŸasının önüne geçmek. Ana caddelerimizde trafik yoÄŸunluÄŸu nedeni ile yayalar bile yürümekte zorlanıyor. Uygulamamızda bizlere destek verecek olan vatandaÅŸlarımıza ve esnaflarımıza, araç sürücülerimize teÅŸekkür ediyor uygulamanın hayırlı olmasını diliyorum. " dedi.