Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal, geleneksel hale getirdiği asker yemeğinde 98/4 tertip asker adayları ile birlikte yemek yedi.
Adile Baysal Kültür ve Sanatevinde düzenlenen yemeÄŸe Belediye BaÅŸkanı Mehmet Tutal, Zabıta Müdürü Yunus Uyar ve Mehmetçikler katıldı.
Belediye BaÅŸkanı Mehmet Tutal, ilçede 98/4 tertip birliÄŸine teslim olmaya hazırlanan asker adaylarına üzerinde "Vatan Size Minnettar" yazan kutularda Türk Bayrağı ve Kuran-ı Kerim hediye etti.
Bizim iki kutsal deÄŸerimizi vardır diyen Belediye BaÅŸkanı Mehmet Tutal; Biri imanımızın ana kaynağı Kuran-ı Kerim, diÄŸeri ise özgürlüÄŸümüzün ana kaynağı olan bu vatan toprakları üzerinde dalgalanan bayrağımızdır. Size bu iki kutsal emaneti vererek yolcu edeceÄŸiz” dedi.
Dünyanın hiç bir yerinden bizim ülkemiz gibi bir ülke yok askerini ÅŸenlikle uÄŸurlayan diyen BaÅŸkan Tutal; gerekirse bu topraklar için canını vereceksin ÅŸehit olacaksın, düÄŸün yapar gibi ÅŸenlikle gideceksin. Böyle bir kültüre, geleneklere sahip bir milletin evlatlarıyız. Bizim düÅŸmanımız çok, dünyanın en güzel yerinde yaşıyoruz Türkiye’de. Türkiye’nin en güzel yerlerinden, en güvenilir yerlerden bir tanesi de SeydiÅŸehir’dir. Bu bir vatan nöbeti ,Anadolu’da insanların malı , canı, namusu güvende olabilmesi için vatani görevimizi yerine getirmemiz gerekiyor. Yapılan görevin her alanı kutsaldır. Ayağınıza taÅŸ deÄŸmesin, bu kutsal vatani görevinizi saÄŸ salim yaparak annenizin, babanızın yanınıza dönmenizi Allah nasip etsin. Biz her zaman SeydiÅŸehir Belediyesi olarak yayınızdayız. Hayırlı teskereler diliyorum ”dedi.
Program sonunda BaÅŸkan Tutal , askere gidecek olan Mehmetçiklere hediyelerini takdim ederken günün anısına hatıra fotoÄŸrafı çektirildi.