İyi Parti Seydişehir İlçe Teşkilatı Andımızın Okunmaması Nedeni İle Basın Açıklaması Yaptı.

İyi Parti Seydişehir İlçe Teşkilatı olarak basın açıklamamıza alınan yargı kararının uygulanması talebimizi dile getirmek adına hep birlikte ANDIMIZ’ı okuyarak başlatıyoruz….
Türk’üm, Doğruyum, Çalışkanım.
İlkem; küçüklerimi korumak, büyüklerimi saymak, Yurdumu, Milletimi özümden çok sevmektir.
Ülküm; Yükselmek ileri gitmektir.
Ey Büyük Atatürk! Açtığın yolda, gösterdiğin hedefe durmadan yürüyeceğime ant içerim.
Varlığım Türk Varlığına armağan olsun.
NE MUTLU TÜRK’ÜM DİYENE….
Saygıdeğer Hemşerilerim; Değerli Basın Mensupları…
2023_24 öğretim yılı bu gün çalan ders zili ile birlikte başladı.16 milyon öğrenci,22 milyon Veli,1,5 milyon öğretmen ve diğer yardımcı personel ile beraber neredeyse Ülke nüfusunun yarısından fazlasını ilgilendiren bir ders yılına başladık. Yeni ders yılımızın öğrenci ve öğretmenlerimizle birlikte başarılarla dolu bir yıl olmasını dilerim.
Ama ne yazık ki çok büyük problemlerle karşı karşıyayız. Türk Eğitim camiası büyük sorunlarla boğuşmak zorunda kalmıştır. Öğrenci, Öğretmen ve Velilerimizin çözüm bekleyen bir çok derdi bulunmaktadır. Bu problemlere çözüm bulunması dileklerimizle bu toplantı ve açıklamayı yapmayı uygun gördük.
En başta Anayasamız da da ön görülen Milli Manevi değerlere saygılı Bilimsel Çağdaş Laik eğitimden uzaklaştırılmış ideolojik hedefler doğrultusunda tarikat ve cemaatlere teslim edilmiş Liyakat ve gerçek bilimsel eğitimden uzak bir sisteme çocuklarımız mahkum edilmiştir. Adından da anlaşılacağı üzere Milli Eğitim sistemimize MİLLİ’lik vasfı kazandırılmalıdır.
Köy Enstitülerinin kapatılması ile başlayıp Köy okullarının kapatılmasına kadar varan sürece son verilip, Köy okulları yeniden açılmalı, taşımalı sistem garabetine son verilip Köylerimizin boşalması ve Köylülerimizin üretimden kopması önlenmelidir.
Mecburi olan 12 yıllık eğitim ücretsiz ,fırsat eşitliğine dayalı olmalı öğrencilerin kitap kırtasiye giderleri devlet tarafından karşılanmalıdır.
Zorunlu eğitimin ilk 8 sınıfında çocuklarımızın % 40’ı okula aç gitmekte,2 milyonu aşkın çocuğumuzun ailesi AÇLIK SINIRININ altında yaşamaktadır. Bu sebeple ilk 8 yıllık dönemde iktidar İYİ PARTİ olarak bizim programımızdan çalarak seçim öncesi söz verdiği şekilde en az bir öğün çocuklarımıza yemek verilmelidir.
Sınıf Derslik sayısı artırılmalı. Öğretmen açığı kapatılmalı, atanmayan Öğretmenlerin ataması yapılmalı, sözleşmeli Öğretmenlik sistemine son verilerek bu öğretmenler kadroya geçirilmeli. Böylece Sınıf mevcudiyetleri azaltılarak öğretmenlerin öğrencileriyle daha sıkı iletişim kurup iyi bir eğitim öğretim sağlanmalıdır.
Cumhuriyetimizin ve Anayasamızın temel değerleri Eğitim ve Öğretim birliğidir. Bu sebeple Devletimizin ilelebet varlığını koruması için kontrol ipleri kimlerin elinde olduğu belli olmayan Tarikat ve Cemaat okulları kapatılmalıdır.
Öğrencilerimizin rahat barınma ders çalışma imkanlarının geliştirilmesi için Öğrenci Yurtları yapımına hız verilmeli, Öğrencilerimiz barınma problemi yaşamamalıdır.
Milli ve Manevi değerlere saygılı ”Ağaç yaşken eğilir” deyiminde kendini bulan çocuklarımıza ”Doğruluk, Çalışkanlık, Saygı ,Sevgi Vatan Millet Devlet aşkını pekiştiren ANDIMIZ’ın Mahkeme Kararlarına uyularak tekrar Okullarımızda okutulmasını kamu oyu önünde talep ediyoruz…
NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE…..
Saygılarımla….
İYİ PARTİ İLÇE BAŞKANI
YILMAZ DÖNDERİCİ

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir